Merjan blogissa törmäsin ihanan kuuloiseen pumpulikakkuun. Olen joskus syönyt aiemminkin tätä kakkua ja silloin se on ainakin maistunut herkulliselta. Aineksetkin löytyivät kaikki kaapista, joten rauhallisen koti-illan mausteeksi ajattelin sitä kokeilla. Ohje tulee tässä:
Kultarannan pumpulikakku
3 Munaa
3 dl Sokeria
1 tl Leivinjauhetta
1 ½ tl Vaniljasokeria
4 dl Perunajauhoja
250 g Sulatettua, kiehuvan kuumaa rasvaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi joukkoon, varovasti sekoittaen. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin sekoittaen. Paista pumpulikakku hyvin voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 40-50 min. Mikäli tahdot kakusta gluteenittoman, muista ettet käytä tavallisia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen.
Itse paistoin kakun silikonivuoassa ja se taisi olla virhe. En voidellut tai jauhottanut vuokaa ja osa kakusta tarttui siihen kiinni. Joten lopputulos on todella ruma. Siltikin ajattelin teitä kauhistuttaa tällä kuvalla:
Jonkun kuorrutteen teen kakkuun huomenna, josko se alkaisi sen avulla näyttää hiukan kauniimmalta. Ja toivotaan muutenkin, että maku on parempi kuin ulkonäkö
Kommentit