Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: maitoa + vaniljasokeria
Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g Sunnuntain "vaniljatuorejuustoa"
(o,5 dl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
n 100 g Daimia murustettuna
puolikkaan limen raastettu kuori
yhden limen mehu liivatteiden liuottamiseen
Koristelu:
n 100 g Daimia murustettuna
n 2 dl Flora vispiä vaahdotettuna, sokerilla ja vaniljasokerilla maustettuna
Valmista kääretorttu vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keskiritilätasolla 225 asteisessa uunissa n 7 minuuttia.
Kumoa levy (sokeroidulle) leivinpaperille. Leikkaa levystä 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle rinkula, laita ensin vuokaan leivinpaperi.
Kostuta vanilja-maidolla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vanilla, lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja Daim-murut, sekä limen kuoriraaste.
Kuumenna kasarissa tai mikrossa yhden limen mehu (jos sitä on vähemmän kuin puoli desiä, lisää loput vettä) ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada neste ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irroita hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Ripottele kakun pinta täyteen murustettua Daimia, pursota reunoille vaahdotettu Flora vispi, jonka olet maustanut sokerilla ja vaniljasokerilla.
Nosta pinnalle muutama limeviipale.
Kommentit