Meidän pikkuneidit ovat syntyneet lähekkäin, joten näin pienenä vielä voidaan viettää yhteissynttäreitä. Synttäreitä varten tehtiin hieno Niiskuneiti-kakku, mutta juuri koristelun jälkeen iski mammaan vatsatauti ja juhlat siirrettiin viikolla eteenpäin. Kakku syötiin siis ihan vain omalla porukalla, osa meni pakkaseen.

Tässä kuitenkin tämän kakun reseptiä:

Pohja:
7 munaa
tilavuusosina saman verran sokeria
tilavuusosina saman verran vehnäjauhoja (osan jauhoista voi korvata myös perunajauhoilla)
3 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla reilu 1 1/2 tuntia.

Olen huomannut, että pienemmällä lämmöllä pidempään paistaessa pohjasta saa täydellisen. Pinta ei tummu liikaa ja kakku kypsyy myös sisältä.

 

Täyte:

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g sitruuna"tuorejuustoa"  (Sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
3-4 dl vadelmia, soseutettuna
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen 

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja"tuorejuustoa"
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen

 

Valmista mousset näin:

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.

Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.

Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita muutama reilun kokoinen kelmunpala paistovuokaan, täytä kakku vuokaan ylösalaisin. Laita alimmaksi kakun kansiosa, kostuta, kaada päälle vadelmatäyte. Nosta täytteen päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle mustikkatäyte. Laita pinnalle kakun pohjaosa, kostuta.
Anna hyytyä mielellään yön yli.

Seuraavassa kuvassa kakku juuri kumottuna seuraavana päivänä, vielä ilman koristeita.

 

1240501273_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Koristeluun käytin vaaleanpunaista sekä luonnonvalkoista marsipaania. Reunus pursotettu vaahdotetusta Flora vispistä. Pursotukset eivät ole kovin kauniit, vaahto jäi vähän liian löysäksi.

Niiskuneiti on saanut väriä koristelugeeleistä, keltaisesta ja ruskeasta.

 

1240501331_img-d41d8cd98f00b204e9800998e