Tämä on ihana resepti. Tein tällä kertaa tuplana hiukan isompaan astiaan.
Banoffee
Pohja:
200 g Kantolan Safari Cookies -keksejä
70 g margariinia
Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa (sokeroitua maitotiivistettä)
Pinnalle:
banaani viipaleina
2 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
kaakaojauhetta
pieniä vaahtokarkkeja
Murusta keksit, sulata margariini.
Sekoita ainekset keskenään, painele seos pienen piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Laita kondensoitu maitopurkki sellaisenaan kattilaan, jossa on vettä, anna kiehua miedolla lämmöllä kolme tuntia. Lisää vettä tarpeen mukaan lisää.
Avaa purkki, maito on tiivistynyt rakenteeltaan valuvaksi toffeeksi, joka voi olla väriltään ruskeaa tai kerman väristä.
Levitä seos keksipohjan pinnalle. Viipaloi päälle banaani.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljalla. Kaada kerma toffeen päälle, ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria.
Kommentit