Tämä on ihana resepti. Tein tällä kertaa tuplana hiukan isompaan astiaan.

 

1241296811_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Banoffee

Pohja:
200 g Kantolan Safari Cookies -keksejä
70 g margariinia

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa (sokeroitua maitotiivistettä)

Pinnalle:
banaani viipaleina
2 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
kaakaojauhetta
pieniä vaahtokarkkeja

Murusta keksit, sulata margariini.
Sekoita ainekset keskenään, painele seos pienen piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita kondensoitu maitopurkki sellaisenaan kattilaan, jossa on vettä, anna kiehua miedolla lämmöllä kolme tuntia. Lisää vettä tarpeen mukaan lisää.
Avaa purkki, maito on tiivistynyt rakenteeltaan valuvaksi toffeeksi, joka voi olla väriltään ruskeaa tai kerman väristä.

Levitä seos keksipohjan pinnalle. Viipaloi päälle banaani.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljalla. Kaada kerma toffeen päälle, ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria.