Meidän "vauvaryhmä" kokoontui meillä, joten piti sinne taikoa tarjoiluja. Tässä suolainen osio:

 

1241296865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Hyydytetty kasviskakku

Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g voita
Täyte:
2 maustekurkkua
1 punainen paprika
4 dl vispikermaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl sinappia
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
6 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
Koristelu:
tomaattia, kurkkua, paprikaa, mandariinilohkoja, ruohosipulia

1. Hapankorput murusiksi, lisää sulatettu voi.
2. Irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle, hapankorppuseos tasaiseksi pohjalle, kylmään kovettumaan.
3. Hienonna maustekurkut, valuta neste siivilän läpi. Hienonna paprika pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Kiehauta sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun.
5. Kaada seos juoksevana nauhana täyteaineeseen samalla hyvin sekoittaen.
6. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Koristele kasviksilla.