Olli täyttää tänään 9 vuotta. Tietysti leipomuksiakin on tehty, joten tässäpä niitä.

 

Ensimmäisenä Star Wars fanien kakku, eli lastenjuhlien täytekakku:

1246532758_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Täytteenä banaania, mansikkahilloa ja vaniljakastiketta. Reunoilla flora vispiä ja päällä syötävä kakkukuva, jonka tilasin Ruotsista.

 

Aikuisempaan makuun on sitten ihan perinteinen mansikkakakku:

1246532819_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

6 munan kakkupohja, välissä tuoreena survottua mansikkaa ja diplomaattikreemiä. Päällä tuoreita mansikoita ja hyytelösokerista kiille. Reunojen pursotukset mansikkakermaa.

 

Jääkaapissa hyytyy vielä juustokakku ja maustuu voileipäkakkurulla. Niistä kuvaa myöhemmin :)

 

Tässä vielä broilerikakkurulla:

1246554331_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Broileri-pestorulla

15 viipaletta juustopaahtoleipää tai muita isoja paahtoleipiä
n. 2 dl kana-, tai kasvislientä
tilkka öljyä
400 g broilerin fileesuikaleita
n. 100 g pestoa
200 g sulatejuustoa
100 g smetanaa
1 pieni punainen paprika pieninä kuutioina
10-15 cm pala tuorekurkkua pieninä kuutioina
muutama lehti rapeaa salaattia

Pinnalle:
200 g majoneesia
120 g mozzarellapalloja
kirsikkatomaatteja
herneenversoja
basilikanlehtiä


Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi, mausta pestolla. Anna jäähtyä.
Leikkaa leivistä reunat.
Asettele leivät suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle, kostuta kana-, tai kasvisliemellä.

Lisää jäähtyneiden fileesuikaleiden joukkoon sulatejuusto ja smetana, sekä paprika-, ja kurkkukuutiot, sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte leipäviipaleiden päälle, silppua myös salaatinlehdet.
Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen ja nosta kylmään, mielellään seuraavaan päivään.

Nosta kakku tarjoiluvadille ja levitä pinnalle majoneesi.
Koristele mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, herneenversoilla ja basilikanlehdillä.
Laita yrtit vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät ehdi nuukahtaa.

 

1246554405_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kirsikkajuustokakku


Pohjana vajaa paketti digestivekeksejä ja noin 150 g sulatettua voita. Täytteessä purkki vaniljatuorejuustoa, purkki flora vispiä, tuoreita kirsikoita n. ½ litraa, ½dl mustaherukkamehutiivistettä, johon sulatettu 5 liivatelehteä sekä maun mukaan sokeria.

Pinnalla noin ½ litraa kirsikoita ja mustaherukkamehutiivistettä, johon sulatettu 4 liivatelehteä.

 

Tällä kertaa oli erittäin onnistuneet tarjoilut, vaikka itse sanonkin. Nami nam Kieli ulkona.