Äitini tilasi multa kakun, koska hän sai työpaikallaan mukavan tunnustuksen ja halusi sen kunniaksi tarjota kakkua. Toiveena oli kinuskikakku, muita toiveita ei ollut.

 

Kinuskipäällinen on yksi omista suosikeistani myös, mutta mielestäni sen kanssa ei sovi ihan mikä tahansa täyte. Niinpä päätin tähän kokeilla aprikoosimoussea.

Pohjana 6 munalla normaali pohja, eli tilavuudeltaan saman verran sokeria ja jauhoja sekä tl leivinjauhetta.

Aprikoosimousseen laitoin:

2 tlk säilykeaprikoosia (mehussa)
1 prk Sunnuntai sitruunatuorejuustoa
1 prk Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
n. 4dl flora vispiä
6 liivatelehteä, jotka sulatin noin ½ dl kiehuvaa vettä
sokeria

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi. Soseuta aprikoosit sauvasekoittimella. Sekoita vispivaahtoon soseutetut aprikoosit, sekä molemmat tuorejuustot. Kiehauta vesi (sen voi maustaa tipalla vaniljasokeria) ja liota liivatteet sekaan. Kaada liivateliemi ohuena nauhana vaahtoon samalla sekoittaen huolellisesti. Lisää sokeria maun mukaan.

Kakkupohjan leikkasin kolmeen osaan ja kostutin osat n. 3dl vaniljamaitoa (käytin laktoositonta maitojuomaa). Kasasin kakun paistovuokaan, jonka olin vuorannut kelmulla. Ja annoin hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Kinuskikuorrutus:

3,3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 tl juoksevaa oivariinia

Sekoita fariinisokeri ja kuohukerma keskenään. Anna seoksen kiehahtaa ja jatka keittämistä hiljalleen noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kun kinuski on valmis, lisää siihen hiukan rasvaa kiiltoa antamaan.

Kaada kinuski lämpimänä kylmän kakun päälle varovasti, ettei se ala valua reunoilta.

 

Tässä vaiheessa kakku näytti tältä:
1255972431_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pursotin reunoille vielä noin 4 dl vaahdotettua flora vispiä. Ja koristeeksi päälle marsipaaniruusut. Mutta unohdin tietysti valmiista kakusta ottaa kuvan, mikä jäi kovasti harmittamaan.
Leivinpaperisuikaleet oli suojana tuossa alustalla pursotuksen ajan. Ne otin tietysti pois ennen kuljetusta :)

 

Joka tapauksessa kakku oli kelvannut syöjille erittäin hyvin. Voisi siis joskus kokeilla omaankin kakkuun tuota aprikoosimoussea kokeilla.