Tänään leivoin yhdessä nuorimmaisen neitimme kanssa tosi tumman suklaakakun joulumuistamiseksi eräälle ihanalle ihmiselle <3.  Tässä vielä lupaamaani reseptiä perään: (ei muuten näytä TOSI tummalta ainakaan kuvassa)

 

 

Tosi tumma suklaakakku

200 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
4 dl jauhoja
3/4 dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g suklaata (laitan yleensä vähän reilummin)
½ tl suolaa
1 kermaviili

Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa huolellisesti joukkoon munat yksitellen. Rouhi suklaa suurehkoiksi paloiksi (itse laitan yhden fazerin sinisen palan n. neljään osaan). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa vajaa tunti, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.

 

Muistamiset tarhan tädeille:

Tämän idean sain täältä blogimaailmasta, mutta valitettavasti en muista kenen blogissa tähän törmäsin. Toivottavasti siis alkuperäinen ideoija ei ota nokkiinsa, kun tätä kopioin mainitsematta kenen se oli.
Joka tapauksessa tarhaan neljälle tädille vietiin joulumuistamisina tänä vuonna kakkutarvikkeet. Eli paholaisen kakkuun tarvittavat kuiva-ainekset sekoitettiin ja laitettiin lasipurkkiin, koristeeksi kangasta ja nauhaa. Heidän täytyy vain itse lisätä munat, rasva ja maitoa joukkoon ja paistaa kakku.
Lahja oli erittäin tykätty ja kovasti tädit kiittelivät, etteivät aiemmin ole tälläistä muistamista saaneet. Kiitos siis sille, jolta idean sain, ilmoitahan jos käyt täällä lueskelemassa :).
Tässä vielä kuvaa noista purkeista: