Ihana, rakas veljentytttäreni sai viikko sitten nimen. Kakkuun haluttiin pikku neidin kuva, joten tilasin sen kuvakakkuun.com:sta. Ja tässä olisi tuo herkku:

1261285641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mansikkakakku

Pohjana 7 munan täytekakkupohja, kostutus vaniljasokerilla makeutetulla laktoosittomalla maitojuomalla.

Täytteenä mansikkamousse:
4 dl vispikermaa
4 dl smetanaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
n. 1l pakastemansikoita (sulatin ja soseutin sauvasekoittimella)
9 liivatetta

Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita smetana, tuorejuusto ja soseutetut mansikat keskenään. Mausta sokerilla. Kiehauta n. ½ dl vettä, jossa seassa 1 tl vaniljasokeria. Sulata kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet siinä ja sekoita sen massan joukkoon. Lopuksi nosta kermavaahto varovasti muun massan sekaan.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta päällimmäinen osa kelmulla vuoratun paistovuoan pohjalle ja kostuta se. Laita noin puolet mansikkamoussesta päälle. Nosta toinen levy moussen päälle ja kostuta. Kaada tähän loppuosa mansikkamoussesta. Päällimmäiseksi nosta kolmas kakkulevy ja kostuta myös se. Anna täytetyn hyytyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluastialle. Levitä ensin päälle ja reunoille ohut kerros kermavaahtoa. Jos kuva kakun päällä pitää kestää pitkään, kannattaa kakun pintaan levittää kreemiä. Itse en sen mausta kovasti välitä ja koska kakku tarjoiltiin melko pian koristelun jälkeen, käytin mansikkakermavaahtoa. Kakun reunapursotukset tein myös vaahdotetulla mansikkakermalla.