Pitäähän pöydässä olla myös suolaista tarjottavaa, joten tein hellapoliisin ohjeella texmex-voileipäkakkua. Olin jo pitkään halunnut tätä reseptiä testata ja nyt kun tuli tilaisuus, niin päätin sen kokeilla. Täytyy kyllä myöntää, että tavallinen voileipäkakku on enemmän minun makuuni. Mutta kyllä tämäkin ihan syötävää silti oli.

 

1255337348_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

TexMex-voileipäkakku

36 palaa (noin 3 pkt) Täysjyväpaahtoleipää
 
Broileritäyte:


1 rs (450 g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk Salsakastiketta
1 tlk Cheddardippiä
 
Guacamoletäyte:


1/2 tlk Guacamoledippiä
1 punainen paprika

Kostutus: 

4,5dl vettä   
1 dl sitruunamehua
½dl limemehua

Kuorrutus:


1/2 tlk Guacamoledippiä
 200 g ranskankermaa

Koristeeksi:

kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
persiljaa
maissilastuja

1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati voi- tai leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta tomaateilla, viinirypäleillä ja persiljalla. Poista voipaperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.