Pitäähän pöydässä olla myös suolaista tarjottavaa, joten tein hellapoliisin ohjeella texmex-voileipäkakkua. Olin jo pitkään halunnut tätä reseptiä testata ja nyt kun tuli tilaisuus, niin päätin sen kokeilla. Täytyy kyllä myöntää, että tavallinen voileipäkakku on enemmän minun makuuni. Mutta kyllä tämäkin ihan syötävää silti oli.
TexMex-voileipäkakku
36 palaa (noin 3 pkt) Täysjyväpaahtoleipää
Broileritäyte:
1 rs (450 g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk Salsakastiketta
1 tlk Cheddardippiä
Guacamoletäyte:
1/2 tlk Guacamoledippiä
1 punainen paprika
Kostutus:
4,5dl vettä
1 dl sitruunamehua
½dl limemehua
Kuorrutus:
1/2 tlk Guacamoledippiä
200 g ranskankermaa
Koristeeksi:
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
persiljaa
maissilastuja
1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati voi- tai leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta tomaateilla, viinirypäleillä ja persiljalla. Poista voipaperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.
Kommentit